بهبود لکنت زبان

در مطالعات قبلی انجام شده بر کودکان دارای لکنت گزارش‌ هایی مبنی بر بهبودی خود به ‌خودی کودکان به چشم می ‌خورد. پژوهش ‌های جدید امکان بهبود خود به‌ خودی را دقیق‌ تر بررسی کرده‌ اند:

در مطالعات طولی (مطالعاتی که افراد را برای بازه‌ های زمانی چندین ساله دنبال می ‌کند تا تغییرات آنها را در طول زمان بررسی کند) مشاهده شده است که آنچه که والدین بهبود خود به ‌خودی لکنت گزارش کرده‌ اند، در واقع کاهش شدت لکنت فرد بوده است. به ‌عبارت ‌دیگر زمانی که گفتار درمانگران گفتار افرادی که والدین آنها گزارش کرده‌ اند لکنت کودکشان به ‌صورت خود به ‌خودی بهبود پیدا کرده است، را تحلیل کردند متوجه شدند که در گفتار ۶۰٪ از این افراد هنوز لکنت‌ های خفیفی مشاهده می‌‌شود که تشخیص این لکنت‌ ها برای والدین دشوار بوده است و آنها با نادیده‌ گرفتن این لکنت ‌های خفیف گفتار فرزند خود را کاملاً روان در نظر می ‌گرفتند. این مطالعه همچنان نشان داد که تعداد قابل‌ توجهی از افراد مورد مطالعه گزارش می ‌کنند که هنوز گاهی اوقات زمینه  لکنت کردن را دارند و خود را فردی با گفتار کاملاً روان نمی‌ دانند.

درمان لکنت

در نتیجه با توجه ‌به یافته ‌های پژوهش‌ های اخیر به نظر می‌ رسد که آنچه که والدین بهبود لکنت در نظر می‌گیرند ممکن است با نظر متخصصین متفاوت باشد و فرزند آنها لکنت خفیفی را تا سنین بزرگسالی به همراه داشته باشد؛ بنابراین درصورتی‌ که علائمی از لکنت در گفتار فرزندتان مشاهده می‌کنید و یا مشکوک به وجود این علائم در فرزند خود هستید با یک گفتا درمانگر مشورت کنید و در نظر داشته باشید که آنچه که شما به ‌عنوان گفتار روان و بدون لکنت در نظر می‌‌گیرید ممکن است گفتاری با لکنت‌ های خفیف باشد که شما قادر به شناسایی آن لکنت ‌ها نباشید.

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *